Vizite efectuate de către cercetători invitați la Institutul de Științe Spațiale, parteneri din țară și străinătate, precum și de către delegații ale autorităților contractante naționale și internaționale. De asemenea, în această secțiune sunt prezentate și colaborările care vizează activități de dezvolatare a experimentului Planeterrella.
Artiști în vizită la Institutul de Științe Spațiale, 28 aprilie 2022
Membrii echipei proiectului Fusion:AIR au vizitat Laboratorul de Plasmă Spațială și Magnetometrie din cadrul Institutului de Științe Spațiale la data de 28 aprilie 2022. Pe durata vizitei a fost abordată colaboarea dintre artistul Dorin Cucicov și fizicianul Marius Echim pe tematica aurorelor boreale. La eveniment au participat din partea ISS: Marius Echim, Maximilian Teodorescu, Cătălin Negrea, Gabriel Voitcu, Eliza Teodorescu și Costel Munteanu.
Vizita Ambasadorului Japoniei la Institutul de Științe Spațiale, 26 ianuarie 2022
Institutul de Științe Spațiale a fost vizitat de către o delegație a Ambasadei Japoniei la București la data de 26 ianuarie 2022. Domnul Ambasador Hiroshi Ueda împreună cu membrii delegației au luat parte la prezentarea experimentului Planeterrella. Din echipa Planeterrella prezentă la eveniment au făcut parte Maximilian Teodorescu și Eliza Teodorescu.
Dl. Klaus Haupt în vizită la Institutul de Științe Spațiale, 7 iunie 2019
Dl. Klaus Haupt, director în cadrul programului european Marie Curie, a vizitat Institutul de Științe Spațiale și experimentul Planeterrella la data de 7 iunie 2019. În fotografia de mai jos, de la dreapta la stânga: dl. Haupt (Agenția Executivă de Cercetare Europeană, REA), dr. Cătălin Negrea (câștigător al unui proiect Marie Curie aflat în derulare la Institutul de Științe Spațiale) și dr. Marius Echim (șeful laboratorului de Plasmă Spațială și Magnetometrie din ISS).
Echipa Planeterrella într-o vizită de lucru la Universitatea Frederick din Cipru
Echipa Planeterrella colaborează cu Universitatea Frederick din Nicosia cu privire la dezvoltarea primului experiment de acest tip din Cipru. Fotografia de mai jos a fost realizată în timpul unei vizite de lucru care a avut loc în luna iunie 2019 la Nicosia; de la dreapta la stânga: dr. Maximilian Teodorescu (INFLPR), dr. Haris Haralambous (Universitatea Frederick) și dr. Christina Oikonomou (Universitatea Frederick).
Prof. Jay Johnson într-o vizită de cercetare la Institutul de Științe Spațiale, iulie 2018
Dl. Jay Johnson, profesor la Universitatea Andrews din Statele Unite ale Americii, a fost invitat la Măgurele de către laboratorul de Plasmă Spațială și Magnetometrie din cadrul Institutului de Științe Spațiale pentru a colabora în domeniul fizicii interacțiilor solar-terestre. La data de 17 iulie 2018 acesta a vizitat și experimentul Planeterrella din ISS. În fotografia de mai jos, de la dreapta la stânga: prof. Johnson, dr. Costel Munteanu, dr. Gabriel Voitcu și dr. Maximilian Teodorescu.