Evenimente de popularizare a științei la care participăm cu experimentul Planeterrella atât local, pe platforma de fizică București-Măgurele, cât și în afara institutului în diverse locații din București. Printre acestea se numără programul "Școala Altfel” derulat pe întreaga durată a anului școlar, festivalurile de știință “Astrofest" și "Sci+Fi FEST” organizate de revista Știință și Tehnică, precum și evenimentul european "Noaptea Cercetătorilor” ce se desfășoară anual în ultima zi de vineri a lunii septembrie, dar și evenimentele “Cu mic, cu mare … prin Univers” și “Facultatea de Fizică de la A la Z” organizate la Facultatea de Fizică de pe platforma București-Măgurele de către Universitatea din București.
Evenimente de popularizare în anul 2024
Experimentul Planeterrella în cadrul unei vizite de popularizare a științei la Școala "Toma Arnautoiu" din Nucșoara, la data de 18 octombrie 2024. La eveniment au fost prezenți peste 80 elevi din clasele 0-8. Din echipa Planeterrella a participat Cătălin Negrea, cu sprijinul lui Mihai Petrescu din partea Asociației "Casa Bună".
Vizita unui grup de elevi ai Școlii de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele la sediul Institutului de Științe Spațiale în data de 30 august 2024. Din cadrul echipei Planeterrella au participat la eveniment Maximilian Teodorescu și Marius Echim.
Experimentul Planeterrella prezentat publicului larg în cadrul evenimentului POLI Space Fest organizat de către Universitatea Politehnica București în perioada 31 mai - 3 iunie 2024. Echipa Planeterrella care a luat parte la eveniment a avut următoarea componență: Marius Echim, Maximilian Teodorescu, Eliza Teodorescu, Costel Munteanu și Cătălin Negrea.
Evenimente de popularizare în anul 2023
Vizita unui grup de profesori de fizică, chimie și geografie din județul Iași la sediul Institutului de Științe Spațiale din Măgurele în data de 19 mai 2023. Pe lângă ilustrarea experimentului Planeterrella (Cătălin Negrea), au fost susținute prezentări ale observatorului solar ISS (Maximilian Teodorescu) și ale observatorului de radiații cosmice Pierre Auger (Gina Isar).
Evenimente de popularizare în anul 2022
Eveniment de popularizare a științei derulat în perioada 11-12 aprilie 2022 la Colegiul Național Unirea din Focșani, jud. Vrancea. La prezentările experimentului Planeterrella au fost prezenți peste 600 elevi din clasele 5-12. Din partea ISS a participat la eveniment Cătălin Negrea.
Planeterrella în cadrul unei vizite de popularizare a științei la Școala Gimnazială "Mareșal Alexandru Averescu" din Adjud, jud. Vrancea, între 7-8 aprilie 2022. La eveniment au fost prezenți circa 200-250 elevi din clasele 0-8. Din partea ISS a participat Cătălin Negrea.
Evenimente de popularizare în anul 2021
Experimentul Planeterrella prezentat unui grup de elevi în vizită la sediul ISS din Măgurele la data de 19.08.2021. La eveniment a participat Cătălin Negrea.
Planeterrella la festivalul de astronomie și știință "Astrofest 2021" organizat de către revista "Știință și Tehnică" la data de 23 iulie 2021 în parcul Crângași. La eveniment au participat Maximilian Teodorescu, Cătălin Negrea și Costel Munteanu, cu sprijinul Mihaelei Cazacu.
Evenimente de popularizare în anul 2020
Experimentul Planeterrella prezentat on-line în cadrul evenimentului european “Noaptea Cercetătorilor”, ce s-a desfășurat în mediul virtual la data de 27 noiembrie 2020. Din echipa Planeterrella care a participat la eveniment au făcut parte: Maximilian Teodorescu, Cătălin Negrea și Gabriel Voitcu, cu sprijinul lui Cătălin Vancea (IFIN-HH).
Evenimente de popularizare în anul 2019
Planeterrella la evenimentul din data de 29 noiembrie 2019 de lansare a clubului de inginerie spațială de la Colegiul Național “Petru Rareș” din Piatra Neamț și de aniversare a 150 de ani de atestare documentară a Colegiului. La eveniment au luat parte aproximativ 100 de persoane, elevi, cadre didactice și invitați. Din echipa Planeterrella care a participat la eveniment au făcut parte Cătălin Negrea și Costel Munteanu.
Experimentul Planeterrella prezentat în cadrul workshop-ului Erasmus “CLIL4DSN” organizat de către Școala Gimnazială nr. 168 din București și Institutul de Științe Spațiale, la data de 24 octombrie 2019 la sediul ISS din Măgurele. La eveniment au participat 25 de elevi și 12 profesori din România, Turcia, Italia și Irlanda. Din echipa Planeterrella care a participat la eveniment au făcut parte: Gabriel Voitcu, Maximilian Teodorescu și Cătălin Negrea.
Planeterrella la evenimentul european Noaptea Cercetătorilor 2019 ce s-a desfășurat în ultima zi de vineri a lunii septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din București. Din echipa care a participat la eveniment au făcut parte: Gabriel Voitcu, Maximilian Teodorescu, Costel Munteanu și Alice Păun (credit: Gina Isar).
Experimentul Planeterrella în cadrul unei vizite de popularizare a științei la Centrul Social Sfântul Stelian din Valea Crângului, Urlați, la data de 21 august 2019. Pe lângă Planeterrella, au mai fost prezentate alte trei experimente de fizică foarte atractive. La eveniment au participat Cătălin Negrea (ISS), Gabriel Voitcu (ISS), Cătălin Vancea (IFIN-HH), cu sprijinul Anei Maria Buzatu. Fotografia este publicată cu acceptul Centrului Social Sfântul Stelian (credit: Manuel Radu).
Cortul experimentului Planeterrella la evenimentul Astrofest 2019. Din echipa care a participat la eveniment au făcut parte Gabriel Voitcu, Cătălin Negrea și Costel Munteanu din partea ISS, respectiv Maximilian Teodorescu din partea INFLPR, cu sprijinul lui Dragoș Hîrnea (ISS).
Planeterrella la “Școala Altfel” ediția 2019. La eveniment a participat Gabriel Voitcu.
Planeterrella la evenimentul “Facultatea de Fizică de la A la Z”. Echipa Planeterrella care a participat la eveniment a fost formată din Gabriel Voitcu și Costel Munteanu din partea ISS, respectiv Maximilian Teodorescu din partea INFLPR.
Prezentarea experimentului Planeterrella unui grup de profesori de fizică în vizită la Institutul de Științe Spațiale. La acest eveniment echipa Planeterrella a fost formată din Gabriel Voitcu și Costel Munteanu.
Evenimente de popularizare în anul 2018
Prezentarea experimentului Planeterrella la “Cu mic, cu mare … prin Univers 2018"
Planeterrella la evenimentul Noaptea Cercetătorilor 2018
Cortul Planeterrella la Astrofest 2018
Prezentarea experimentului Planeterrella la "Școala Altfel" 2018