“Școala Altfel” la ISS, Ediția 2017

ISS și-a deschis din nou ușile pentru elevi și profesori în cadrul Programului Național “Școala Altfel: să știi mai multe, să fii mai bun”. De la copii de grădiniță, elevi de școală primară, gimnazială și liceu, insoțiți de educatori, profesori, părinti sau bunici, au aflat câte puțin din activitățile de cercetare desfășurate la Institutul de Știinte Spațiale – ISS, despre Sistemul Solar și Univers în general, structura materiei și viața unui astronaut în spațiul cosmic pe Statia Spațială Internațională.

Pe lânga vizitele elevilor, am avut în premieră și o vizită interdisciplinară a unui grup de profesori de gimnaziu din jud. Teleorman (pe disciplinele fizică, chimie și biologie), cărora le-am prezentat mai în amănunt, raportandu-ne la notiunea “STEM – Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică”, despre radiația cosmică și Observatorul Pierre Auger, despre fizica ionilor grei și a energiilor înalte studiate la LHC-CERN, despre sisteme de calcul de înaltă performanță folosite în suportul marilor experimente, și nu în ultimul rând despre asamblarea și testarea sateliților.

Activități de educație non-formală în afara orelor de curs desfășurate în cadrul programului “Școala Altfel” vor continua până la finalul lunii mai la ISS, unde o echipă de tineri cercetători oferă un program variat, atractiv și adaptat la audiență cu prezentări interactive, discuții libere, mici experimente și observații intuitive.

Persoană de contact, Dr. fiz. Gina Isar <isar [at] spacescience [dot] ro >

Galerie foto