Cercetător Științific de grad III cu specializare în Fizică Nucleară, Andrea Danu a urmat cursurile Universităţii din Bucureşti – Facultatea de Fizică, unde a susţinut atât teza de licenţă, cât şi pe cea de Masterat şi de Doctoratat sub îndrumarea domnului Profesor Universitar Călin Beşliu. După cum recunoaşte chiar ea, dumnealui a fost cel care i-a insuflat interesul pentru Fizica Nucleară la Energii Înalte şi pentru Fizica Particulelor Elementare, astfel încât angajarea în cadrul Institutului de Ştiinţe Spaţiale încă din timpul facultăţii a venit ca un lucru absolut firesc. Aici, Andrea s-a alăturat Laboratorului de Astofizică şi Fizica Energiilor Înalte, făcând parte totodată din grupul ALICE@ISS.
Au urmat apoi cursurile de SLIMOS (Shift Leader în Matter of Safety) şi DQM (Data Quality Monitoring) şi turele de iniţiere în ACR (ALICE Control Room), în vederea participării la ture de monitorizare în cadrul Run-ului 2 de la CERN.
Ca shifter la CERN, Andrea are grijă să nu existe erori în histogramele detectorilor şi în acelaşi timp are obligaţia să arate şi altor începători cum trebuie să procedeze şi ce presupune tura de monitorizare.