Workshop dedicat Programului ESA de Observarea Pământului

OrganizatoriInstitutul de Ştiinţe Spaţiale (ISS) în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Optoelectronică (INOE2000) şi Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale “Elie Carafoli” (INCAS) organizează astăzi, 3 noiembrie 2015, workshop-ul “Proiecte şi iniţiative româneşti în sprijinul Programului ESA de Observarea Pământului”. Evenimentul are loc în sala de conferinţe a Observatorului Atmosferic Romȃn (RADO), pe Platforma de Fizică de la Măgurele, str. Atomiştilor nr. 409, Măgurele, Ilfov.

Workshop-ul se desfăşoară în contextul dezvoltării în România a activităţilor de cercetare-dezvoltare în domeniul Observării Pământului, atât din spaţiu, cât şi de la sol, în special după ce în 2011 ţara noastră a devenit oficial cel de-al 19-lea Stat Membru al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), şi după lansarea programului de cercetare, dezvoltare şi inovare STAR, program coordonat de către Agenția Spațială Română (ROSA) pentru a asigura suportul la nivel naţional pentru implementarea acestui acord. Totodată, evenimentul reprezintă o oportunitate de a eficientiza comunicarea şi colaborarea dintre instituţiile cu experienţă în domeniu.

Temele principale care vor fi abordate în cadrul acestei acţiuni sunt:

  • Proiecte româneşti de cercetare şi dezvoltare de tehnologie pentru aplicaţii spaţiale şi terestre de Observarea Pământului
  • Rolul centrelor de competenţă în dezvoltarea domeniului în România
  • Experienţe, idei şi planuri de viitor, oportunităţi de colaborare.

Acest workshopeste un prilej de diseminare a reuşitelor proiectelor STAR din domeniul Observării Pământului, dar şi de iniţiere a unor proiecte viitoare.

Agenda evenimentului poate fi descarcată de aici: Agenda.

Imagine de grup cu participanţii la workshop:

Imagine de grup cu participanţii la workshop