Institutul de Ştiinţe Spaţiale (ISS) a primit recertificare ISO 9001, ceea ce reprezintă o apreciere oficială a calităţii actului managerial și a bunelor practici din interiorul organizaţiei, demonstrând totodată angajamentul managementului ISS în vederea asigurării calităţii pe diversele paliere de activitate ale institutului.
ISS dezvoltă proiecte de cercetare științifică în domenii precum Fizica Astroparticulelor, Fizica energiilor înalte, Astrofizică și Cosmologie, Fizica plasmei spațiale, Fizica interacțiilor solar-terestre, Fizica mediului interplanetar, Meteorologie spațială, precum și activități de cercetare aplicată, proiectare și dezvoltare de tehnologii spațiale. Pe parcursul timpului, ISS s-a implicat în colaborări și parteneriate de renume național și internațional (CERN-ALICE, ANTARES, KM3NeT, Pierre Auger Observatory), în programul spațial ESA prin misiuni precum Euclid, Planck, Cluster și a colaborat cu NASA pentru primul experiment românesc trimis pe Stația Spațială Internațională.
ISS a obţinut primul certificat ISO 9001 încă din 22 august 2012, organizaţia urmărind în permanenţă să menţină şi să-şi îmbunătăţească performanţele şi capacităţile generale. Periodic, Institutul trece printr-un audit complex al cărui scop este reconfirmarea respectării standardelor de înaltă calitate recunoscute prin ISO 9001.
Standardul ISO 9001:2008 a fost implementat de peste un milion de companii și organizații din peste 170 de țări din întreaga lume, potrivit informațiilor furnizate de organizația internațională de standardizare (ISO). Mai multe despre ISO 9000:2008 puteți afla de aici.
Despre ISO
Înfiinţată în 1947, ISO (Organizația Internațională pentru Standardizare) este o organizație independentă cu membri non-guvernamentali și totodată cel mai mare dezvoltator din lume de standarde comune internaţionale. Cu sediul la Geneva, organizaţia cuprinde 162 de țări membre care sunt şi organismele naționale de standardizare din întreaga lume.
ISO a publicat până în prezent peste 19 500 de Standarde Internaționale, care acoperă aproape fiecare industrie, de la tehnologie, siguranță alimentară, agricultură şi pȃnă la asistenţă medicală.