Explorează Sistemul Solar din fața calculatorului

Exposol1

Institutul de Științe Spaţiale (ISS) te invită să explorezi Sistemul Solar chiar de la tine de acasă, din fața calculatorului. Cu ajutorul programului ExpoSol (Explorare Interactivă a Sistemului Solar) vei putea să studiezi cele opt planete din sistemul nostru solar, precum și planeta pitică Pluto, dar și Soarele.

Navigarea prin spațiul cosmic se poate realiza urmând câteva noţiuni de bază, şi anume folosirea cursorul de la mouse pentru orientare şi a butoanelor “+” şi “-“ pentru a ajusta viteza. Este important de precizat că atât distanţele dintre planete, cât şi dimensiunile lor sunt cele reale — cu excepţia Soarelui, care este de 10 ori mai mic din considerente de vizualizare. De asemenea, programul pune la dispoziţie şi posibilitatea de a naviga cǎtre fiecare planetă din Sistemul Solar şi de a afla detalii suplimentare despre aceasta, printr-un meniu disponibil odată cu accesarea programului.

Programul este disponibil la adresa www.spacescience.ro/exposol şi a fost dezvoltat de către Laurenţiu Caramete, cercetător al Institului de Ştiinţe Spaţiale, utilizând platforma gratuită de dezvoltare Unity 3D. ExpoSol a fost realizat cu ocazia activităţilor dedicate săptămânii Școala Altfel, un eveniment la care ISS a participat activ și anul acesta. La momentul actual există variante pentru Web, Windows şi Mac, însă se ia în calcul pe viitor dezvoltarea unor variante pentru Android şi iOS.

Exposol2

Exposol2